TEL.: 0591 532291

Pagina over ODIN

WEIMARANER

Schansstraat 99, 7825 TB Emmen  / Email: admin@abcreatie.nl

Bewustzijn karaktereigenschappen Weimaraner. Een Weimaraner is een intelligente sterke hond met enorm veel energie en passie voor wild. Niet alleen tijdens de opvoeding zal je geduld enorm op de proef worden gesteld! Er zijn tal van situaties te benoemen dat dit enorm wordt onderschat met vervelende consequenties voor de goede ontwikkeling van de hond zelf.  Consequente en rechtvaardige aanpak ten opzichte van de viervoeter is belangrijk om samen jarenlang verbinding en plezier te beleven! Zie voor meer informatie over dit ras de site van de ras-vereniging.  

1. Weimaraner

Even voorstellen
Ons gezin bestaat uit Hans en Astrid Brinkman en twee studerende kinderen, Maurits 21 en Lauret 19 jaar.
Wij wonen in het buitengebied van Emmen en zijn paardenmensen die enorm veel van dieren houden.Naast kippen, 4 katten en een hond zijn wij ook ambitieus in de paardensport. Naast onze banen wordt de tijd besteed aan ons gezin, sport, huis & tuin en de verzorging van de dieren. (Die laatsten staan natuurlijk bovenaan. )

Waarom liefde voor Weimaraners?
In 2015 kwamen wij in het bezit van onze eerste korthaar Weimaranerteef Odin (Chesphoni Al Madina).
Nadat wij 2 Jack Russels hebben gehad en er meerdere nestjes mee hebben gefokt, ging ons hart uit naar de prachtige statige Weimaraner. Het liefst weer een teef met het doel om wederom een nestje te gaan fokken voor de liefhebberij.
De Weimaraner is een ras met ontzettend veel uitdagingen, eigenwijs, intelligent en vooral passievol ... en waarschijnlijk zijn dat ook tegelijk onze gezamenlijke overeenkomsten!

Missie en doel
Onze missie is om gezonde, rastypische pups te fokken met een vriendelijk karakter, fijn temperament, natuurlijke jachtaanleg en werkpassie.
Daarbij is ons belangrijkste doel voor onze toekomstige pups een zo goed mogelijk bij hen passend gezin en passend thuis te vinden!

Stappenplan: