Home Mijn verhaal Atelier Galerij Events Links

Schansstraat 99, 7825 TB Emmen / Email: admin@abcreatie.nl

Tel: 0591 532291

WORKSHOPS EXPOSITIES

Het is fijn regelmatig te kunnen exposeren.
Waarom ? Middels website-foto’s krijg je een goede indruk, maar bij het ‘live’ zien van een schilderij zie je het effect van diepte, materiaal- en kleurgebruik beter. Dit draagt bij aan de beleving omdat het karakteristieke van mijn schilderijen de taal van emotie spreekt.

Doel ? Met mijn  workshops schilderen wil ik je graag begeleiden in het ontdekken  en ontwikkelen van  jouw (creatieve) groei en het overbrengen hiervan op het doek. Tijdens mijn dag-workshops nodig ik je van harte uit om te ontdekken wat in jou leeft. De workshops zijn zowel voor beginners als voor gevorderden, ieder in zijn eigen proces en tempo.

Afgerond, maar nog lang niet uitgeleerd!
(Wordt  vervolgd! …slechts een kwestie van tijd)

#top

Events

Een impressie van de oefeningen gemaakt bij de cursus olieverf schilderen met Elvira Dik.
September 2022 tot en met januari 2023

#top

Vanaf eind  januari 2023 tot de zomer 2023 volg ik  wekelijks de
cursus Modelschilderen bij Marcel Duran aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen

Doel van de cyclus is om op overtuigende wijze een mensfiguur en een gelijkend portret te leren schilderen. Je onderzoekt hierbij wat bepalend is voor de uitdrukking van het menselijk lichaam en het gezicht. Daarbij komen alle beeldende aspecten aan de orde zoals compositie, vorm en verhoudingen, licht/donker en kleur.

#top

Met succes heb ik op 16 april 2023 de Teacher Training Vedic Art afgerond, met dank aan Vedic Art Centrum Eleonore Broekhuijsen.
Als docent mag ik nu de basiscursus Vedic Art geven; in de toekomst wellicht aangevuld met Open Atelier en/of introductie-dagen.
Ik ben bevoorrecht deze cursus te mogen geven in de Oerprovincie
Drenthe (met o.a. zijn bossen, heide, hunebedden en prachtige dorpen).

Doel? Zich vrij te kunnen uitdrukken op het doek.
Vedic Art is opgericht door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010).
Artistieke vrijheid, het creatieve proces, integriteit en de verbinding tussen het creatieve proces, het leven en de persoonlijke ontwikkeling behoren tot de essentie van de Vedic Art.
Vedic Art is geen specifieke schilderstijl, maar helpt  om je eigen persoonlijke expressie te vinden  en je creativiteit te stimuleren. Het gaat meer om het openen van het creatieve “zien”, dan om het trainen van de vaardigheden.

#top