Home Mijn verhaal Atelier Vedic Art Galerij Events Links

Schansstraat 99, 7825 TB Emmen / Email: admin@abcreatie.nl

Tel: 0591 532291

Mijn Verhaal

Al sinds mijn jeugd ben ik erg creatief en zocht ik rust en ontspanning door te tekenen en te schilderen. Mijn omgeving bevestigde dat ik iets met dat talent moest doen en met dit advies ging ik schilderlessen volgen.

Ik maakte kennis met verschillende technieken en geleidelijk aan ontdekte ik waar mijn kracht lag. Tot op de dag van vandaag sta ik open voor ‘nieuwe’ technieken van oude- maar ook van moderne kunst, alsmede voor  feedback van andere kunstenaars die mij verder uitdagen. Zo laat ik mij inspireren en blijf ik mij ontwikkelen en dat motiveert mij enorm.

Zo volg ik ook wekelijks de cursus model schilderen bij Marcel Duran aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.
Afgelopen jaar heb ik na de basisscholing ook een cursus olieverf schilderen met Elvira Dik - aan diezelfde academie - met veel plezier gevolgd en succesvol afgerond.

Passie voor paarden

Mijn passie voor paarden begon als klein meisje en ik heb naast het rijden, samen met mijn man een ontelbaar aantal paarden zadelmak gemaakt. Ondanks hun eigen kracht en eigen wijze werd na een paar contact-momenten een band opgebouwd gebaseerd op vertrouwen, geduld en vriendschap. In een paar weken stonden ze dichterbij ons. Van schuw jong paard in de wei tot bereden paard op stal.
Ook hebben wij onze kinderen met paarden opgevoed en onze dochter heeft een paar jaar internationale wedstrijden gereden. Deze prestaties kun je alleen maar bereiken als je een echte combinatie vormt waarbij gevoel, overtuiging en goede communicatie en afstemming noodzakelijk is. Een paard spiegelt ons gedrag en raakt onze ziel. Daarbij is ook geloof in jezelf heel belangrijk. Dit alles maakt de band met je paard zo sterk dat het een maatje voor het leven wordt.

Dit bijzondere gevoel wil ik dan ook graag op doek uitbeelden!

De laatste jaren is ook mijn liefde voor abstracte kunst gegroeid. Hierin laat ik mij graag inspireren door diverse kunstenaars en combineer ik de afzonderlijke kwaliteiten met mijn eigenheid, krachtige uitstraling van dynamiek en warmte. De werken die ik maak moeten een ‘eenheid’ vormen met de omgeving en zullen door het grote formaat opvallen als een ware eye-catcher aan de muur.

Liefde voor abstracte kunst

#top

Daarnaast heb ik mij verdiept in Vedic Art. Dit is een vrije schildermethode waarbij de 17 principes je met teken- en schilderopdrachten begeleiden naar je innerlijke en natuurlijke creatieve bronnen waarbij bewustzijn en creativiteit in beweging komen. Op 16 april 2023 heb ik met succes de Teacher Training Vedic Art afgerond.
In de jaren daarvoor heb ik jarenlang lessen gevolgd in abstract schilderen bij wijlen Greet ten Berge en heb ik diverse workshops gevolgd bij o.a. LiesbetOptendrees, Yvon van Bergen en Marjolijn Kruijt.

Veel Inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn directe omgeving en de warme kleuren, materialen en eigenheid zijn kenmerkend in mijn abstracte- maar ook in mijn figuratieve kunstwerken.