TEL.: 0591 532291

Home

Schansstraat 99, 7825 TB Emmen  / Email: admin@abcreatie.nl

Mijn verhaal Passie voor paarden

Mijn passie voor paarden begon als klein meisje en ik heb naast het rijden, samen met mijn man een ontelbaar aantal paarden zadelmak gemaakt. Ondanks hun eigen kracht en eigen wijze werd na een paar contact-momenten een band opgebouwd gebaseerd op vertrouwen, geduld en vriendschap. In een paar weken stonden ze dichterbij ons. Van schuw jong paard in de wei tot bereden paard op stal.
Ook hebben wij onze kinderen met paarden opgevoed en onze dochter heeft een paar jaar internationale wedstrijden gereden. Deze prestaties kun je alleen maar bereiken als je een echte combinatie vormt waarbij gevoel, overtuiging en goede communicatie en afstemming noodzakelijk is. Een paard spiegelt ons gedrag en raakt onze ziel. Daarbij is ook geloof in jezelf heel belangrijk. Dit alles maakt de band met je paard zo sterk dat het een maatje voor het leven wordt.

Dit bijzondere gevoel wil ik dan ook graag op doek uitbeelden!

Liefde voor abstracte kunst

De laatste jaren is ook mijn liefde voor abstracte kunst gegroeid. Hierin laat ik mij graag inspireren door diverse kunstenaars en combineer ik de afzonderlijke kwaliteiten met mijn eigenheid, krachtige uitstraling van dynamiek en warmte. De werken die ik maak moeten een ‘eenheid’ vormen met de omgeving en zullen door het grote formaat opvallen als een ware eye-catcher aan de muur.

mijn verhaal

Al sinds mijn jeugd ben ik erg creatief en zocht ik rust en ontspanning door o.a. te tekenen en te schilderen. Het talent viel op en mij werd geadviseerd om schilder-lessen te volgen. Geleidelijk aan ontdekte ik waar mijn kracht lag, maar ik merkte ook dat ik diverse technieken van nature beheerste. Tot en met vandaag sta ik open voor ‘nieuwe’ technieken van oude- maar ook van hedendaagse kunst, alsmede voor feedback van andere kunstenaars. Zo blijf ik mij zelf inspireren maar ook ontwikkelen, dit laatste mede dankzij de lessen en workshops van de kunstenaars Greetje ten Berge,  Gre Hempen en van Liesbet Optendrees.  Dit is een doorlopend proces waardoor mijn werk steeds beter wordt.

Inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn directe omgeving en de warme kleuren, materialen en eigenheid zijn kenmerkend in mijn abstracte- maar ook in mijn figuratieve kunstwerken.