Home Mijn verhaal Atelier Vedic Art Galerij Events Links

Schansstraat 99, 7825 TB Emmen / Email: admin@abcreatie.nl

Tel: 0591 532291

Vedic Art Nederland
#top

Kunt u klikken voor de  data en de gegevens van de te houden workshops.  

HIER

“Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen.
Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert.”

(Curt Källman)

Vedic Art gaat over veel meer dan alleen schilderen.
De zeventien principes van creatie zijn er om je steeds dieper met jezelf en jouw gevoel te verbinden. De methode maakt jouw hoofd stiller en opent je hart, waardoor je beter kunt waarnemen. Je luistert bewust naar wat in je leeft, je bezig houdt, je belemmert maar ook naar je dromen en verlangens. Om deze te begrijpen, ga je door de ervaringen van dit speciale proces heen. Je innerlijke wijsheid vergroot je inzichten en bevrijdt je van overtuigingen. Jouw leven is jouw inspiratiebron. Het geeft je inzichten, wordt getransformeerd en komt tot expressie in kunst.

Vedic Art verrijkt je creativiteit. Het maakt je vrij om weer te spelen, nieuwe dingen te gaan(her)ontdekken en te experimenteren. Het gaat niet over technieken maar  om onbevangen te schilderen zonder oordeel of verwachtingen over het resultaat. Daar is moed voor nodig en maakt je dapper. Het geeft je meer energie en zelfvertrouwen. Het creatieve proces geeft plezier en is puur genieten!

Vedic Art is een schildermethode die is ontwikkeld door de Zweedse beeldend kunstenaar Curt Källman, daartoe uitgenodigd door Maharishi Mahesh Yogi (bekend door transcendente meditatie). Hij heeft een methode ontwikkeld (sinds 1988) waarin de Vedische filosofie op een praktische wijze tot expressie komt. De methode bestaat uit zeventien principes die je in aanraking brengen met alle kennis die je nodig hebt om authentiek te creëren, kennis die in iedereen al aanwezig is en die we door middel van de principes tot leven kunnen brengen. De principes gaan zowel over kunst als over levenskunst.